Computer Quiz – 269 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. What is the term that refers to an ad hidden inside software that you downloaded from an internet site?
a) Phish
b) Cookie
c) Smartware
d) Adware

Click here to View Answer
Answer d) Adware.

2. The time period during which a computer is malfunctioning or not operating correctly due to machine failures is referred as ___________
a) Runtime
b) Downtime
c) Operating time
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Downtime.

3. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data
a) input
b) output
c) store
d) present

Click here to View Answer
Answer a) input.

4. An operation in which data is moved to a different location is referred as ____________
a) Street move
b) Straight move
c) Block move
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Block move.

5. Expand PCI?
a) Printer Component Interconnect
b) Peripheral Component Interconnect
c) Program Component Interconnect
d) Power Component Interconnect

Click here to View Answer
Answer b) Peripheral Component Interconnect.

6. Which of the following languages is more suited to a structured program?
a) PASCAL
b) FORTRAN
c) BASIC
d) JAVA

Click here to View Answer
Answer a) PASCAL.

7. Transmission of data in one direction is called _____________
a) Duplex
b) Triplex
c) Simplex
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Simplex.

8. In Windows operating system to minimize all of the windows press ____________
a) Windows Logo + P
b) Windows Logo + M
c) Windows Logo + N
d) Windows Logo + E

Click here to View Answer
Answer b) Windows Logo + M.

9. Expand PIC?
a) Power Interface Controller
b) Personal Interface Controller
c) Peripheral Interface Controller
d) Program Interface Controller

Click here to View Answer
Answer c) Peripheral Interface Controller.

10. The operating speed of third generation computer was ___________
a) Nanoseconds
b) Microseconds
c) Milliseconds
d) Micromilliseconds

Click here to View Answer
Answer a) Nanoseconds.

Leave a Comment