Computer Quiz – 267 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A remote control that is used to turn on or off some machine is also called a(n) _____________
a) Instance
b) Message
c) Interface
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Interface.

2. The ______________ performs simple mathematics for the CPU
a) Register
b) ALU
c) Motherboard
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ALU.

3. The Open, Print, and Save buttons are all located on the ____________
a) Formatting toolbar
b) Status bar
c) Standard toolbar
d) Title bar

Click here to View Answer
Answer a) Formatting toolbar.

4. Expand SAN?
a) Standard Area Network
b) Storage Advanced Network
c) Storage Active Network
d) Storage Area Network

Click here to View Answer
Answer d) Storage Area Network.

5. In Excel to drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the _____________
a) Alt key
b) Shift key
c) Ctrl key
d) Tab key

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl key.

6. A ____________ is an organised collection of data about a single entity
a) Database
b) Dictionary
c) Folder
d) Record

Click here to View Answer
Answer a) Database.

7. Which among the following is an important circuitry in a computer system that directs the operation of the processor?
a) Data
b) Control Unit
c) Memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Control Unit.

8. A hard copy of a file created on a computer refers to data _________
a) Saved on a pendrive
b) Sent as an e-mail
c) Backed up on a memory card
d) Printed on a paper

Click here to View Answer
Answer d) Printed on a paper.

9. Expand SBU?
a) Standard Build Unit
b) Storage Build Unit
c) Software Build Unit
d) Service Build Unit

Click here to View Answer
Answer a) Standard Build Unit.

10. To reverse the effect of your last action in word _____________
a) Press the backspace key
b) Press the delete key
c) Use the Undo command
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Use the Undo command.

Leave a Comment