Computer Quiz – 266 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. What kind of programming language is Java?
a) Database management programming language
b) Object-oriented programming language
c) Relational programming language
d) Fifth-generation programming language

Click here to View Answer
Answer b) Object-oriented programming language.

2. Which among the following is the reboot where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine?
a) Logging off
b) Warm booting
c) Sleep
d) Cold booting

Click here to View Answer
Answer d) Cold booting.

3. Expand HTML?
a) Hyper Transport Markup Language
b) Hyper Text Machine Language
c) Hyper Text Markup Language
d) Hyper Text Management Language

Click here to View Answer
Answer c) Hyper Text Markup Language.

4. Hard disk drives are considered as ___________ storage
a) Nonvolatile
b) Flash
c) Temporary
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Nonvolatile.

5. A partially completed workbook that contains formulas and formatting, but no data is called a _____________
a) Model
b) Function
c) Template
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Template.

6. Expand HTTP?
a) Hard Text Transfer Protocol
b) Hyper Text Transfer Protocol
c) Hyper Text Transfer Program
d) Human Text Transfer Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Hyper Text Transfer Protocol.

7. To access properties of an object, the mouse technique to use is __________
a) Dropping
b) Dragging
c) Left Clicking
d) Right Clicking

Click here to View Answer
Answer d) Right Clicking.

8. In Excel you can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the ___________ Toolbar
a) Picture
b) Standard
c) Drawing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Picture.

9. The name a user assigns to a document is called a/an ___________
a) Program Name
b) Record Name
c) File Name
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) File Name.

10. Selects the entire Row press _______________
a) Shift + Alt
b) Shift + Space
c) Space + Enter
d) Shift + Ctrl

Click here to View Answer
Answer b) Shift + Space.

Leave a Comment