Computer Quiz – 265 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The topology where all the nodes are attached in a circular wiring arrangement is called a _____________
a) Bus topology
b) Ring topology
c) Network topology
d) Star topology

Click here to View Answer
Answer b) Ring topology.

2. To move to the beginning of a line of text, press the __________ key
a) Home
b) Enter
c) Alt
d) Page up

Click here to View Answer
Answer a) Home.

3. Expand EGA?
a) Electronic Graphics Array
b) Exterior Graphics Array
c) Enhanced Graphics Array
d) Extended Graphics Array

Click here to View Answer
Answer c) Enhanced Graphics Array.

4. In Excel to activate the previous cell in a preselected range, press ______________
a) Tab key
b) Enter key
c) Alt key
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

5. The primary purpose of software is to turn data into ___________
a) Information
b) Programs
c) Objects
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Information.

6. If you are allowing a person on the network based on the credentials to maintain the security of your network, then this act refers to the process of _____________
a) Encryption
b) Authentication
c) Firewall
d) Automation

Click here to View Answer
Answer b) Authentication.

7. Expand EGP?
a) Exterior Gateway Program
b) Enhanced Gateway Protocol
c) Exterior Graphics Protocol
d) Exterior Gateway Protocol

Click here to View Answer
Answer d) Exterior Gateway Protocol.

8. The justification that aligns text on both margins of a document in Word is __________
a) Bold
b) Right
c) Justify
d) Centre

Click here to View Answer
Answer c) Justify.

9. _____________ is the process of finding errors in software code
a) Testing
b) Debugging
c) Installing
d) Running

Click here to View Answer
Answer b) Debugging.

10. Which computer virus records every movement you make on your computer?
a) Key logger
b) Malware Virus
c) Trapper
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Key logger.

Leave a Comment