Computer Quiz – 264 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A hacker that changes or forges information in an electronic resource, is engaging in _______________
a) Sniffing
b) Spamming
c) Data diddling
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Data diddling.

2. Which type of computer is the least powerful, yet the most widely used and fastest growing type of computer?
a) Super computers
b) Micro computers
c) Mini computers
d) All of these

Click here to View Answer
Answer b) Micro computers.

3. Expand VBS?
a) Video Basic Script
b) Visual Basic Service
c) Visual Board Script
d) Visual Basic Script

Click here to View Answer
Answer d) Visual Basic Script.

4. Line by line translation of a program is done by ____________
a) Interpreter
b) Compiler
c) Translator
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Interpreter.

5. Menus are a part of the _____________
a) Software
b) Status Bar
c) User Interface
d) Hardware

Click here to View Answer
Answer c) User Interface.

6. A(n) __________ is a program that makes the computer easier to use
a) Network
b) Application
c) Software
d) Utility

Click here to View Answer
Answer d) Utility.

7. The process of replacing software with a newer version is called _____________
a) Downloading
b) Replacing
c) Upgrading
d) Installing

Click here to View Answer
Answer c) Upgrading.

8. Expand VDI?
a) Visual Data Input
b) Visual Display Input
c) Video Direct Input
d) Video Display Input

Click here to View Answer
Answer b) Visual Display Input.

9. When the computer is working on given instructions, it is called _____________
a) Processing
b) Storage
c) Input
d) Output

Click here to View Answer
Answer a) Processing.

10. A software used to convert source program instructions to object instruction is known as _____________
a) Assembler
b) Interpreter
c) Compiler
d) Converter

Click here to View Answer
Answer c) Compiler.

Leave a Comment