Computer Quiz – 261 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The translator program used in assembly language is called ___________
a) Interpreter
b) Assembler
c) Translator
d) Compiler

Click here to View Answer
Answer b) Assembler.

2. In CSMA/CD, the computer sends a fixed unit of data called a(n)___________
a) Icon
b) Token
c) Folder
d) Packet

Click here to View Answer
Answer d) Packet.

3. The mail server as defined in the text uses the _________ protocol
a) POP
b) HTTP
c) FTP
d) All of these

Click here to View Answer
Answer a) POP.

4. Expand ICP?
a) Instant Cache Protocol
b) Input Cache Protocol
c) Internet Cache Protocol
d) Interface Cache Protocol

Click here to View Answer
Answer c) Internet Cache Protocol.

5. Restarting a computer that is already on is referred to as__________
a) Warm booting
b) Shut down
c) Cold booting
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Warm booting.

6. The most widely used type of database management system is the ____________
a) Network database
b) Menu database
c) File database
d) Relational database

Click here to View Answer
Answer d) Relational database.

7. Expand IRC?
a) Internet Relay Colour
b) Internet Relay Chat
c) Instant Relay Chat
d) Internet Replay Chat

Click here to View Answer
Answer b) Internet Relay Chat.

8. A network’s ____________ is the central structure that connects other portions of the network
a) protocol
b) server
c) track
d) backbone

Click here to View Answer
Answer d) backbone.

9. The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as __________
a) Firmware
b) Software
c) Hardware
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Firmware.

10. Which is not a basic function of a computer?
a) Process data
b) Store data
c) Scan text
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Scan text.

Leave a Comment