Computer Quiz – 249 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A hacker contacts you my phone or email and attempts to acquire your password is ______________
a) bugging
b) spoofing
c) phishing
d) spamming

Click here to View Answer
Answer c) phishing.

2. The .xls extension is used for ________ files
a) Excel
b) Word
c) PowerPoint
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Excel.

3. Operating systems and utility programs are in a class of software known as _____________
a) sequential software
b) utility software
c) application software
d) system software

Click here to View Answer
Answer d) system software.

4. Expand PSU?
a) Point Supply Unit
b) Power Supply Unit
c) Power Service Unit
d) Printer Supply Unit

Click here to View Answer
Answer b) Power Supply Unit.

5. You can organize your bookmarks using _____________
a) folders
b) menus
c) history
d) structures

Click here to View Answer
Answer a) folders.

6. The button that displays the window over the entire screen is __________
a) Restore Down
b) Maximize
c) Minimize
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Maximize.

7. The display size of a monitor is measured ____________
a) vertically
b) diagonally
c) from center to the furthest corner
d) horizontally

Click here to View Answer
Answer d) horizontally.

8. Expand PAN?
a) Personal Area Network
b) Public Area Network
c) Permanent Area Network
d) Personal Access Network

Click here to View Answer
Answer a) Personal Area Network.

9. A message with replies on a newsgroup is often called a _________
a) list
b) post
c) thread
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) thread.

10. This is a set of values that you want to chart in Excel
a) Numbers
b) Data series
c) Formulas
d) Object

Click here to View Answer
Answer b) Data series.

Leave a Comment