Computer Quiz – 240 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Auxiliary storage is _______________
a) Primary storage
b) Processing device
c) Secondary storage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Secondary storage.

2. ___________ memory is storage that is very fast but released when the power goes off
a) Booting
b) Internal
c) Registry
d) Volatile

Click here to View Answer
Answer d) Volatile.

3. A method of providing virtual memory ___________
a) Paging
b) Segmentation
c) De-fragmentation
d) De-segmentation

Click here to View Answer
Answer b) Segmentation.

4. The primary memory of a personal computer consists ___________
a) Both ROM and RAM
b) RAM only
c) ROM only
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Both ROM and RAM.

5. Expand BER?
a) Byte Error Rate
b) Bit Error Riser
c) Bit Error Rate
d) Bit Error Registry

Click here to View Answer
Answer c) Bit Error Rate.

6. Expand BGP?
a) Binary Gateway Protocol
b) Basic Gateway Protocol
c) Byte Gateway Protocol
d) Border Gateway Protocol

Click here to View Answer
Answer d) Border Gateway Protocol.

7. The hexadecimal number system has a base of ____
a) 8
b) 16
c) 6
d) 10

Click here to View Answer
Answer a) 8.

8. ___________________ means that the data stored in a database shouldn’t be accessible to people who might misuse it
a) Data maintenance
b) Data theft
c) Data security
d) Data independence

Click here to View Answer
Answer c) Data security.

9. A unit of a computer system that interprets instructions and executes them is known as ______________
a) Inputs
b) Outputs
c) Storage
d) Processor

Click here to View Answer
Answer d) Processor.

10. The most popular general-purpose applications are ______________
a) multimedia programs
b) productivity programs
c) Internet applications
d) application features

Click here to View Answer
Answer b) productivity programs.

Leave a Comment