Computer Quiz – 61

COMPUTER QUIZ

1. Computers use the ________ language to process data.
a) processing
b) kilobyte
c) binary
d) representational
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) binary

2.Which of the following is not an advantage of multiprogramming?
a) increased throughput
b) shorter response time
c) decreased OS overhead
d) ability to assign priorities to jobs
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) decreased OS overhead

3. Daisy wheel printer is a type of ________.
a) matrix printer
b) impact printer
c) laser printer
d) manual printer
e) line printer

Click here to View Answer
Answer b) impact printer

4. A computer that deals with physical quantities is known as
a) Digital Computer
b) Analog Computer
c) Hybrid Computer
d) Mainframe Computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Analog Computer

5.Which of the following is used to measure the speed of the processor?
a) Unit
b) Processing speed
c) Clock speed
d) Memory
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Clock speed

6. First page of any website is called
a) home page
b) web page
c) website
d) All the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) home page

7. In database, SQL stands for
a) Simple Query Language
b) Structure Query Language
c) Structure Question Language
d) All the above
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Structure Query Language

8.Which hole is used to mark the location of the first sector in a soft-sectored disk?
a) Address
b) Location
c) Label
d) Primary
e) Index

Click here to View Answer
Answer e) Index

9.Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User Environment?
a) Keyboard
b) Mouse
c) Joystick
d) Trackball
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Mouse

10.What is ISL used for?
a) To allow an Ethernet interface to understand frame tags
b) To make two Ethernet interfaces appear as one
c) To connect an Ethernet switch with a high-speed core switch such as ATM
d) To allow simultaneous routing and switching
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) To allow an Ethernet interface to understand frame tags

11. What is incorrect about software?
a) It can manipulate computer
b) It has programs and instructions
c) It cannot be touched
d) It can be touched
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) It can be touched

12. The three sequential functions of CPU operation are
a) Decode, fetch, execute
b) Execute, decode, fetch
c) Fetch, execute, decode
d) Fetch, decode, execute
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Fetch, decode, execute

13.Antivirus is as ________ software.
a) system
b) utility
c) application
d) operating system
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) utility

14. The speedometer of a car represents
a) digital computer
b) hybrid computer
c) analog computer
d) micro computer
e) mini computer

Click here to View Answer
Answer c) analog computer

15. C++ is
a) a procedure-oriented language
b) a problem-oriented language
c) an object-oriented language
d) a programme-oriented language
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) an object-oriented language

Leave a Comment