Computer Quiz – 135

Computer Quiz 

1. The use of spooler programs and/or __ Hardware allows personal computer operators to do the processing work at the same time a printing operation is in progress?
a) Registered mails
b) Memory
c) CPU
d) Buffer

Click here to View Answer
Answer d) Buffer

2. Which most popular input device is used today for interactive processing and for the one line entry of data for batch processing?
a) Mouse
b) Magnetic disk
c) Visual display terminal
d) Card punch

Click here to View Answer
Answer a) Mouse

3. In which language is source program written?
a) English
b) Symbolic
c) High level
d) Temporary

Click here to View Answer
Answer c) High level

4. Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?
a) Terminal
b) Light pen
c) Digitizer
d) Mouse

Click here to View Answer
Answer a) Terminal

5. The instructions for starting the computer are house on?
a) Random access memory
b) CD-Rom
c) Read only memory chip
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) Read only memory chip

6. The ALU of a computer normally contains a number of high speed storage element called?
a) Semiconductor memory
b) Registers
c) Hard disks
d) Magnetic disk

Click here to View Answer
Answer b) Registers

7. CAD stands for?
a) Computer aided design
b) Computer algorithm for design
c) Computer application in design
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Computer aided design

8. RATS stand for?
a) Regression Analysis Time Series
b) Regression Analysis Time Sharing
c) Real Analysis Series
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Regression Analysis Time Series

9. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
a) Laser printer
b) Ink jet printer
c) Plotter
d) Dot matrix printer

Click here to View Answer
Answer c) Plotter

10. Which of the following memories allows simultaneous read and write operations?
a) ROM
b) RAM
c) EPROM
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) RAM

Leave a Comment