Computer Quiz – 133

Computer Quiz

1. Which is an item of storage medium in the form of circular plate?
a) Disk
b) CPU
c) Printer
d) ALU

Click here to View Answer
Answer a) Disk

2. Another word for a daisy wheel printer?
a) Petal printer
b) Golf ball printer
c) Laser printer
d) Line printer

Click here to View Answer
Answer b) Golf ball printer

3. A group of magnetic tapes, videos or terminals usually under the control of one master is?
a) Cylinder
b) Surface
c) Track
d) Cluster

Click here to View Answer
Answer d) Cluster

4. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as?
a) Pulse code modulation
b) Pulse stretcher
c) Query processing
d) Queue management

Click here to View Answer
Answer a) Pulse code modulation

5. The personnel who deals with the computer and its management put together are called?
a) Software
b) Human ware
c) Firmware
d) Hardware

Click here to View Answer
Answer b) Human ware

6. Which of the following are (is) considered to be video component?
a) Resolution
b) Color depth
c) Refresh rate
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

7. A type of core store that has a lower access time than the devices used for working store in the same processor is known as?
a) Core memory
b) Buffer
c) Fast core
d) Address register

Click here to View Answer
Answer d) Address register

8. Which of the following is an acronym for electronic delay storage automatic calculator?
a) UNIVAC
b) EDSAC
c) EDVAC
d) Abacus

Click here to View Answer
Answer b) EDSAC

9. Which of the following is form of semi conductor memory in which it is possible to change the contents of selected memory locations by applying suitable electrical signals?
a) CAM
b) ROM
c) EPROM
d) Abacus

Click here to View Answer
Answer c) EPROM

10. A disk storage medium in the form of an assembly containing a single rigid magnetic disk permanently is?
a) Fixed disk
b) Disk cartridge
c) Card punch
d) Card reader

Click here to View Answer
Answer b) Disk cartridge

Leave a Comment