Computer Quiz – 131

Computer Quiz

1. Which of the following registers is loaded with the contents of the memory location pointed by the PC?
a) Memory address register
b) Memory data register
c) Instruction registers
d) Program counter

Click here to View Answer
Answer c) Instruction registers

2. Which of the following items are examples of storage devices?
a) Floppy / hard disks
b) CD-ROMs
c) Tape devices
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

3. Which is the type of memory for information that does not change on your computer?
a) RAM
b) ROM
c) ERAM
d) RW / RAM

Click here to View Answer
Answer b) ROM

4. What type of memory is not directly addressable by the CPU and requires special software called EMS (expanded memory specification)?
a) Extended
b) Expanded
c) Base
d) Conventional

Click here to View Answer
Answer b) Expanded

5. Before a disk can be used to store data. It must be?
a) Formatted
b) Reformatted
c) Addressed
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Formatted

6. What type of device is computer keyboard?
a) Memory
b) Output
c) Storage
d) Input

Click here to View Answer
Answer d) Input

7. The original ASCII code used___bits of each byte, reserving that last bit for error checking?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to View Answer
Answer c) 7

8. Which company is the biggest player in the microprocessor industry?
a) Motorola
b) IBM
c) Intel
d) AMD

Click here to View Answer
Answer c) Intel

9. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?
a) Light pen
b) Mouse
c) Digitizer
d) Terminal

Click here to View Answer
Answer d) Terminal

10. Which of the following is a secondary memory device?
a) Keyboard
b) Disk
c) ALU
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Disk

Leave a Comment