Computer Quiz – 120

1. Which of the following statements is FALSE concerning file names?
a) Files may share the same name or the same extension but not both
b) Every file in the same folder must have a unique name
c) File extension is another name for file type
d) The file extension comes before the dot (.) followed by the file name
e) None of these

Click here to View Answer
Ans d) The file extension comes before the dot (.) followed by the file name

2. Which of the following would most likely NOT be a symptom of a virus?
a) Existing program files and icons disappear.
b) The CD-ROM stops functioning.
c) The Web browser opens to an unusual home page.
d) Odd messages or images are displayed on the screen.
e) None of these

Click here to View Answer
Ans b) The CD-ROM stops functioning.

3. What is the name of the series of Laptop computers manufactured by IBM called?
a) LapPad
b) ThinkPad
c) Aptiva
d) Notepaq
e) IBM AJK – 98

Click here to View Answer
Ans b) ThinkPad

4. What is the other name for a LAN Card?
a) NIC
b) Network Connector
c) MODEM
d) Internet Card
e) Network Card

Click here to View Answer
Ans a) NIC

5. Who is the founder of Oracle Corporation?
a) Bill Gates
b) Lars Ellison
c) Andrew S Grove
d) Marc Andreeson
e) Sandy Lynth

Click here to View Answer
Ans b) Lars Ellison

6. Macromedia is a name of a company related with
a) Hardware
b) Software
c) Periperals
d) Services
e) Firmware

Click here to View Answer
Ans b) Software

7. What is the address given to a computer connected to a network called?
a) System Address
b) SYSID
c) Process ID
d) IP Address
e) URL

Click here to View Answer
Ans d) IP Address

8. Which technology is used in Compact disks?
a) Mechanical
b) Electrical
c) Electro Magnetic
d) Laser
e) Electro Mechanical

Click here to View Answer
Ans d) Laser

9. If a word is typed that is not in Word’s dictionary, a wavy underline appears below the word.
a) red
b) green
c) blue
d) black
e) None of these

Click here to View Answer
Ans a) red

10. In Excel, any set of characters containing a letter , hyphen, or space is considered—
a) a formula
b) text
c) a name
d) a title
e) None of these

Click here to View Answer
Ans b) text

Leave a Comment