Computer Quiz – 118

Computer Quiz

1. Personal computers used a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?
a) Daughterboard
b) Motherboard
c) Father board
d) Childboard

Click here to View Answer
Answer b) Motherboard

2. Which of the following is used as a primary storage device?
a) Magnetic drum
b) PROM
c) Floppy disk
d) All of these

Click here to View Answer
Answer b) PROM

3. The two basic types of record access methods are?
a) Sequential and random
b) Sequential and indexed
c) Direct and immediate
d) Online and real time

Click here to View Answer
Answer a) Sequential and random

4. Which 8-bit chip was used in many of today’s TRS-80 computers?
a) Z-8000
b) Motorola 6809
c) Z-8808
d) Z-80

Click here to View Answer
Answer d) Z-80

5. Which of the following devices can be used to directly input printed text?
a) OCR
b) OMR
c) MICR
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) OCR

6. A disadvantage of the laser printer is?
a) It is quieter than an impact printer
b) It is very slow
c) The output is of a lower quality
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) None of the above

7. Which of the following memories needs refresh?
a) SRAM
b) DRAM
c) ROM
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) DRAM

8. The language that the computer can understand and execute is called?
a) Machine language
b) Application software
c) System program
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Machine language

9. Modern computers are very reliable but they are not?
a) Fast
b) Powerful
c) Infallible
d) Cheap

Click here to View Answer
Answer c) Infallible

10. A computer Program that translates one program inst5ruction at a time into machine language is called a/an?
a) Interpreter
b) CPU
c) Compiler
d) Simulator

Click here to View Answer
Answer a) Interpreter

Leave a Comment