Computer Quiz – 117

COMPUTER QUIZ

1. What do you call the programs that are used to find out possible faults and their causes?
a) Operating system
b) Cookies
c) Diagnostic software
d) Boot diskettes

Click here to View Answer
Answer c) Diagnostic software

2. Who invented the high level language C?
a) Dennis M. Ritchie
b) Niklaus Writh
c) Seymour Papert
d) Donald Kunth

Click here to View Answer
Answer c) Seymour Papert

3. Which of the following is not a type of Software?
a) System Software
b) Application Software
c) Utility Software
d) Entertainment Software

Click here to View Answer
Answer d) Entertainment Software

4. Which of the following is not the classification of computers based on application?
a) Electronic Computers
b) Analog Computers
c) Digital Computers
d) Hybrid Computers

Click here to View Answer
Answer c) Digital Computers

5. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?
a) Memory address register
b) Memory data register
c) Instruction register
d) Program counter

Click here to View Answer
Answer d) Program counter

6. Networking such as LAN, MAN started from?
a) First generation
b) Second generation
c) Third generation
d) Fourth generation

Click here to View Answer
Answer b) Second generation

7. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as?
a) Pulse code modulation
b) Pulse stretcher
c) Query processing
d) Queue management

Click here to View Answer
Answer a) Pulse code modulation

8. Which computer was considered the first electronic computer until 1973 when court invalidated the patent?
a) ENIAC
b) MARK I
c) Z3
d) ABC

Click here to View Answer
Answer a) ENIAC

9. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the microcomputer is known as?
a) Path
b) Address bus
c) Route
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Address bus

10. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
a) To produce result
b) To compare numbers
c) To control flow of information
d) To do math’s works

Click here to View Answer
Answer b) To compare numbers

Leave a Comment