Computer Quiz – 100

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. The following device allows the user to add external components to a computer system?
a) Storage devices
b) Keyboards
c) Ports/ system boards
d) Diskettes

Click here to View Answer
Answer c) Ports/ system boards

2. Software that manages data in more than one file at a time and these files are treated as tables with rows and columns rather than as lists of records is?
a) Relational Data Base Management Package
b) Data Base Management Package
c) Documentation Package
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Relational Data Base Management Package

3. Boolean variable assumes?
a) Values that are true only
b) Values that are false only
c) Values that are either true or false
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Values that are either true or false

4. Bubble Memory is?
a) nonvolatile
b) volatile
c) permanent
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) nonvolatile

5. In Nonvolatile memory device?
a) Data contained in them is not lost when the power turned off
b) Data contained in them is lost when the power turned off.
c) data contained in them is permanent and not be rewrite
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Data contained in them is not lost when the power turned off

6. The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called?
a) Run time
b) Access time
c) Random time
d) Response time

Click here to View Answer
Answer a) Run time

7. Computer network is a?
a) A distributed data processing system
b) Multiple computers are linked together for the purpose of data communication and resource sharing
c) Both A & B are false
d) Both A & B are true

Click here to View Answer
Answer d) Both A & B are true

8. A network geometric arrangement in which a single connecting line is shared by a number of nodes is called?
a) Car Topology
b) Bus Topology
c) Truck Topology
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bus Topology

9. An error in a computer program is referred as?
a) Bug
b) Bit
c) Virus
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bug

10. Circuits that provide a communication path between two or more devices of a digital computer system is?
a) Car
b) Bus
c) Truck
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bus

Leave a Comment