Computer Quiz – 258 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. _____________ is a collection of facts and figures
a) Information
b) Folder
c) File
d) Data

Click here to View Answer
Answer d) Data.

2. Expand AMR?
a) Automatic Modem Riser
b) Active Modem Riser
c) Audio Modem Riser
d) Advance Modem Riser

Click here to View Answer
Answer c) Audio Modem Riser.

3. Function key F8 is used for ____________
a) Accepting the input
b) To invoke the last used option
c) Going to next screen
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) To invoke the last used option.

4. Which of the following is the most frequently used input device?
a) Mouse
b) Scanner
c) Microphone
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Mouse.

5. Who invented the high level language C?
a) Donald Kunth
b) Seymour Papert
c) Niklaus Writh
d) Dennis M. Ritchie

Click here to View Answer
Answer b) Dennis M. Ritchie.

6. What is mean by Softcopy?
a) Copy of data in program language
b) Print Out on a soft paper
c) Latest CD available in the market
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Copy of data in program language.

7. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?
a) Slug
b) Glitch
c) Squid
d) Leech

Click here to View Answer
Answer b) Glitch.

8. Expand AMD?
a) Audio Micro Devices
b) Advanced Mode Devices
c) Advanced Micro Disk
d) Advanced Micro Devices

Click here to View Answer
Answer d) Advanced Micro Devices.

9. Aligning of text in column is _____________
a) Right
b) Left
c) Justified
d) Centre

Click here to View Answer
Answer c) Justified.

10. What is the flow of data between countries commonly called?
a) Trans border data flow
b) Outsourcing
c) Business data flow
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Trans border data flow.

Leave a Comment