Computer Quiz – 262 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. ______________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer
a) Software
b) Motherboard
c) Operating System
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Operating System.

2. A hacker contacts you my phone or email and attempts to acquire your password is called ___________
a) Phishing
b) Spoofing
c) Bugging
d) Spamming

Click here to View Answer
Answer a) Phishing.

3. Expand DOS?
a) Data Operating System
b) Disk Operating System
c) Disk Operating Standard
d) Digital Operating System

Click here to View Answer
Answer b) Disk Operating System.

4. Two basic types of OS are _________________
a) Sequential and direct
b) Batch and sequential
c) Sequential and real-time
d) Batch and interactive

Click here to View Answer
Answer d) Batch and interactive.

5. Computer language which used for scientific calculations is _____________.
a) C++
b) JAVA
c) FORTRAN
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) FORTRAN.

6. A _____________ is approximately a million bytes
a) Megabyte
b) Gigabyte
c) Kilobyte
d) Terabyte

Click here to View Answer
Answer a) Megabyte.

7. Expand DMA?
a) Data Memory Access
b) Direct Memory Access
c) Disk Memory Access
d) Direct Menu Access

Click here to View Answer
Answer b) Direct Memory Access.

8. Properly arranged data is called as _____________
a) Information
b) Word
c) Icon
d) Field

Click here to View Answer
Answer a) Information.

9. To create a copy of files in the event of system failure, you create a ____________
a) Firewall
b) Redundancy
c) Backup
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Backup.

10. The number of pixels displayed on a screen is known as the screen ___________
a) Size
b) Depth
c) View
d) Resolution

Click here to View Answer
Answer d) Resolution.

Leave a Comment