Computer Awareness Quiz on Shortcuts

Computer Quiz on Shortcuts

1. The keyboard shortcut to restart your computer is-
a) Alt + F4
b) Ctrl + F4
c) Ctrl + Alt + Del
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + Alt+ Del

2. Select the shortcut key for paste-
a) Alt + C
b) Ctrl + V
c) Alt + Paste
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + V

3. Which of the following keyboard shortcut is used for placing the selected text in center of the document in MS-Word?
a) Ctrl + X
b) Ctrl + L
c) Ctrl + E
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + E

4. The keyboard shortcut to Copy selected item-
a) Ctrl + F4
b) Ctrl + C
c) Ctrl + Ins
d) Both a And c

Click here to View Answer
Answer d) Both a And c

5. Which of the following short key is used to cut selected item?
a) Ctrl + C
b) Shift +End
c) Shift + Del
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Shift + Del

6. What combination of short cut keys will you use to change a text in upper case to lower case in MS Word?
a) Ctrl + l
b) Shift + F3
c) Ctrl + Shift + A
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) shift + F3

7. How to select one hyperlink after another during a slide presentation?
a) Ctrl + K
b) Ctrl + H
c) Tab
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Tab

8. To print a document . this combination is used –
a) Shift + P
b) Ctrl + P
c) Alt + P
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + P

9. which of the following can be used to select the entire document?
a) Ctrl + A
b) Alt + F5
c) Ctrl + K
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl + A

10. The function of F4 key is –
a) To repeat the last action
b) Undo the last action
c) Both a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) To repeat the last action

Leave a Comment