General Knowledge Quiz – Set Sixty Nine

1. Noise is measured in units of
a) Hertz
b) Decibel
c) Dobson
d) Becquerel

View Answer
Answer b) Decibel

2. The unit for measuring the frequency of sound is
a) Decibel
b) Hertz
c) Dobson Units
d) None

View Answer
Answer d) Hertz

3. The maximum Permissible sound limit, beyond it is certainly regarded as pollutant
a) 20 dB
b) 40dB
c) 45dB
d) 80dB

View Answer
Answer d) 80 dB

4. According to science researchers, the aquatic animals which are most badly affected by radioactive radiations are
a) Algae
b) Fish
c) Mollusks
d) Reptiles

View Answer
Answer b) Fish

5. Radioactive radiations may cause mutagenic effects in
a) Humans
b) Animals
c) Both 1 and 2
d) None

View Answer
Answer c) Both 1 and 2

6. Which is the natural source of radioactivity in the environment
a) Cosmic rays
b) Radioactive rocks
c) Radio nuclides
d) None

View Answer
Answer c) Radio nuclides

7. The potentially renewable resource is
a) solar energy
b) Fossils Fuel
c) Fertile soil
d) Wind

View Answer
Answer c) Fertile Soil

8. A hazardous waste is characterized by
a) Reactivity
b) Toxicity
c) Ignitibility
d) All of the above

View Answer
Answer d) All of the above

9. Eco-Labeling is governed by
a) ISO `14001
b) ISO 14020
c) ISO 14010
d) ISO 14040

View Answer
Answer a) ISO 14001

10. Rapid EIA is called
a) Study of 3 months
b) Study of 4 months
c) Study of 6 months
d) study of 1 year

View Answer
Answer a) Study of 3 months

About the author

A Moorthy

Leave a Comment