General Knowledge Quiz – Set Hundred and Ten

GK Quiz

1. From among the following atoms are composed of:
a) Electrons and protons
b) Electrons only
c) Protons only
d) Electrons and nuclei

Click to View Answer
Answer d) Electrons and nuclei

2. Isotopes are known to be separated by-
a) Distillation
b) Crystallization
c) Sublimation
d) filtration

Click to View Answer
Answer a) Distillation

3. What is the wavelength of visible spectrum?
a) 8500 – 9990 angstrom
b) 7500 – 8000 angstrom
c) 1300 – 3000 angstrom
d) 3900 – 7600 angstrom

Click to View Answer
Answer d) 3900 – 7600 angstrom

4. Which type of fire extinguisher is used for petroleum fire?
a) Powder type
b) Liquid type
c) Soda acid type
d) Foam type

Click to View Answer
Answer a) Powder type

5. Detergents which are used for cleaning clothes and utensils contain?
a) bicarbonates
b) bismuthates
c) Sulphonate
d) Linitrates

Click to View Answer
Answer c) Sulphonates

6. Soap is a mixture of sodium or potassium salts of-
a) Dicarboxylic acids
b) Monocarboxylic acids
c) Glycerol
d) Tricarboxylic acids

Click to View Answer
Answer b) Monocarboxylic acids

7. Which of the following element is used in pencils?
a) Graphite
b) Silicon
c) Charcoal
d) Phosphorous

Click to View Answer
Answer a) Graphite

8. Washing soda is the common name for— car
a) Sodium carbonate
b) Calcium bicarbonate
c) Sodium bicarbonate
d) Calcium carbonate

Click to View Answer
Answer a) Sodium carbonate

9. Which of the following gas is not known as green house gas?
a) Methane
b) Nitrous oxide
c) Carbon dioxide
d) Hydrogen

Click to View Answer
Answer d) Hydrogen

10. The hardest substance available on earth is
a) Gold
b) Iron
c) Diamond
d) Platinum

Click to View Answer
Answer c) Diamond

About the author

A Moorthy

Leave a Comment