Quantitative Aptitude Quiz – 42

1. A container contained 100 litres of milk. From this container 9 litres of milk was replaced by water. This process was repeated twice. How much milk is now present in the container?
1) 84.22 litres   2) 82.81 litres   3) 86.22 litres   4) 80.14 litres   5) 78.90 litres

Click here to see Answer
ANS:2

2. A trader purchased 200 bags of pulse at `1100 per bag. He sold 80 bags at 25% profit and 60 bags at 8% loss. At what rate should the remaining bags be sold so as to gain 10% on the whole transaction?
1) `1240   2) `1350   3) `1688    4) `1188   5) `1488

Click here to see Answer
ANS:4

3.A can do a piece of work in 6 days, and B can do it in 18 days. How long will they take if both work together?
1) 3 days   2) 4.5 days   3) 5 days  4) 9 days   5) None of these

Click here to see Answer
ANS:2

4. If the students of a school are made to stand in a column of 64 each then 25 columns could be formed. If 40 students are made to stand in each column how many columns could be formed?
1) 30    2) 35    3) 40    4) 45    5) 50

Click here to see Answer
ANS:3

5.Which of the following numbers should be subtracted from 13989 to make it exactly divisible by 8?
1) 1 2) 2 3) 3 4) 4 5) 5

Click here to see Answer
ANS:5

Q. (6-10): What will come in place of question mark (?) in the following number series?

6. 860  739  658   609   584   ?
1) 475   2) 585   3) 575   4) 593   5) 420

Click here to see Answer
ANS:3

7. 4 7 20 79 394 2363 ?
1) 16540   2) 15682   3) 16583   4) 14582   5) 14213

Click here to see Answer
ANS:1

8. 7 10.5 21 ? 157.5 551.25
1) 42.5   2) 52    3) 63    4) 52.5    5) 62.5

Click here to see Answer
ANS:4

9. 93 95.8 99.8 105 ? 119
1) 110.4    2) 111.4    3) 110.8   4) 112.4   5) 111.8

Click here to see Answer
ANS:2

10. 34 36 41 51 ? 94 131
1) 58    2) 67    3) 68   4) 69    5) 55

Click here to see Answer
ANS:3

Thank You 🙂 🙂 🙂

Leave a Comment