Banking Quiz – 61

BANKING QUIZ

1. Which of the following is not an asset of a bank?
a) Notes and small coins
b) Overdue recurring deposits
c) Short term loans
d) Staff advances

Click here to View Answer
Answer b) Overdue recurring deposits

2. The banking company has restriction to sanction loan to?
a) Directors of the bank
b) Staff working in the bank
c) Students going abroad
d) Professionals

Click here to View Answer
Answer a) Directors of the bank

3. Which of the following is a non-depository institution?
a) Credit unions
b) Commercial banks
c) Mutual funds
d) Regional rural banks

Click here to View Answer
Answer c) Mutual funds

4 Which of the following is not a function of a commercial bank?
a) Registration of charges and mortgages
b) Transactions services
c) Asset transaction
d) Real-time Gross Settlement

Click here to View Answer
Answer a) Registration of charges and mortgages

5. The interest in savings bank accounts of a bank is calculated on?
a) Minimum amount of balance that is maintained in the account in between 10th and the last day of month
b) Maximum amount of balance that is maintained in the account in between 10th and the last of month
c) Minimum amount of balance that is maintained in the account in between 1st and the last day of month
d) Maximum amount of balance that is maintained in the account in between 1st and the last of month

Click here to View Answer
Answer a) Minimum amount of balance that is maintained in the account in between 10th and the last day of month 

6. The credit policy of a bank does not deal with?
a) Credit risk management
b) Documentation standards
c) Review and renewal of advances
d) Outstanding balances in deposit accounts

Click here to View Answer
Answer d) Outstanding balances in deposit accounts

7. Issuing credit cards is a component of ?
a) Corporate banking
b) Rural banking
c) Retail banking
d) Micro finance

Click here to View Answer
Answer c) Retail banking

8. The origin of bank instruments can be traced to?
a) The priests and worship places of public deposits
b) Goldsmith receipts
c) Bonds issued by the British Government in India
d) Bank notes issued by Bank of Venice

Click here to View Answer
Answer b) Goldsmith receipts

9. Which of the following is not the function of commercial banks?
a) Providing transaction services
b) Intermediation in financial services
c) Providing transformation services
d) Regulating the issue of bank notes

Click here to View Answer
Answer d) Regulating the issue of bank note

10. Which of the following is not a criterion to select the Investment Bankers?
a) No professional memberships or incorporations are required
b) General reputation in the market
c) Good rapport with market intermediaries
d) Distribution net work of the organization

Click here to View Answer
Answer a) No professional memberships or incorporations are required

Leave a Comment