Banking Quiz for IBPS | SBI – 233

Banking Quiz

1. The board of directors of ______________ has approved appointment of Veena Mankar as Non-Executive Chairperson, with effect from December 9, 2016, up to July 26, 2018
a) Yes Bank
b) HDFC Bank
c) IDFC Bank
d) Bandhan Bank

Click here to View Answer
Answer c) IDFC Bank.

2. What is the Statutory Liquidity Ratio (SLR) on 13 April 2017?
a) 20.50%
b) 21.50%
c) 22.50%
d) 20.75%

Click here to View Answer
Answer a) 20.50%.

3. Expand NCMC?
a) National Common Money Card
b) National Common Mutual Card
c) National Common Management Card
d) National Common Mobility Card

Click here to View Answer
Answer d) National Common Mobility Card.

4. Who is the MD and CEO of Axis Bank?
a) Romesh Sobti
b) Shika Sharma
c) Aditya puri
d) Chanda Kochhar

Click here to View Answer
Answer b) Shika Sharma.

5. What is the currency of Azerbaijan?
a) Marka
b) Taka
c) Manat
d) Pula

Click here to View Answer
Answer c) Manat.

6. Which of the following bank headquarters located in Hyderabad?
a) Corporation Bank
b) Andhra Bank
c) Dena Bank
d) Allahabad Bank

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Bank.

7. What iis the tagline of Federal Bank?
a) Your perfect banking partner
b) Let’s make money simple
c) Your family bank across India
d) We understand your world

Click here to View Answer
Answer a) Your perfect banking partner.

8. Kotak Mahindra Bank was established on _________
a) 2001
b) 2010
c) 2003
d) 2006

Click here to View Answer
Answer c) 2003.

9. The decimal system of note and coin issue was started in India in ___________
a) 1935
b) 1945
c) 1948
d) 1951

Click here to View Answer
Answer d) 1951.

10. On December, Union IT Minister Ravishankar Prasad launched ________________, to enable every citizen, small traders and merchants to adopt digital payments in their everyday financial transactions
a) Digidhan Merchants
b) Digidhan Abhiyan
c) Digidhan Bharat
d) Digidhan Yojana

Click here to View Answer
Answer b) Digidhan Abhiyan.

Leave a Comment