Banking Quiz for IBPS | SBI – 232

Banking Quiz

1. Which State Co-operative Apex Bank on 7 December 2016 launched Mobile Banking Service named SIMsePaY. The service was launched in collaboration with the Yes Bank Ltd on December?
a) Andra Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Telangana
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer b) Arunachal Pradesh.

2. Expand SLB?
a) Scheme Lending and Borrowing
b) Stock Lending and Borrowing
c) Securities Lending and Borrowing
d) Special Lending and Borrowing

Click here to View Answer
Answer c) Securities Lending and Borrowing.

3. Who is the MD and CEO of ICICI Bank?
a) Shika Sharma
b) Aditya puri
c) Rana Kapoor
d) Chanda Kochhar

Click here to View Answer
Answer d) Chanda Kochhar.

4. What is the Repo rate on 12 April 2017?
a) 6.25%
b) 6.50%
c) 6.00%
d) 6.75%

Click here to View Answer
Answer a) 6.25%.

5. Which of the following bank hedquarters located in Pune?
a) Allahabad Bank
b) Bank of India
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

6. What is the currency of Brazil?
a) Riyal
b) Real
c) Riel
d) Rand

Click here to View Answer
Answer b) Real.

7. RBI generally reviews the monetary policy after every ________
a) 1 month
b) 2 months
c) 3 months
d) 6 months

Click here to View Answer
Answer c) 3 months.

8. What is the tagline of Yes Bank?
a) The Changing Face of prosperity
b) Everything is the same except the name
c) Support all the way
d) Experience our expertise

Click here to View Answer
Answer d) Experience our expertise.

9. IndusInd Bank was established on ________
a) 1993
b) 1994
c) 1999
d) 2001

Click here to View Answer
Answer b) 1994.

10. The Women and Child Development Ministry has tied up with India Post and __________________ to offer more payment options to buyers on December
a) State Bank of India
b) Canara Bank
c) Syndicate Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer a) State Bank of India.

Leave a Comment