Banking Quiz for IBPS | SBI – 230

Banking Quiz

1. India’s largest public sector trading body MMTC (Metals and Minerals Trading gold Corporation) has tied-up with the _____________ to sell government-minted Indian Gold Coin on December
a) Axis Bank
b) Indian Bank
c) State Bank of India
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer c) State Bank of India.

2. What is the reverse repo rate on 08 April 2017?
a) 5.25%
b) 5.50%
c) 5.75%
d) 6%

Click here to View Answer
Answer d) 6%.

3. IDBI Bank was established on _________
a) 1964
b) 1963
c) 1960
d) 1958

Click here to View Answer
Answer a) 1964.

4. Who is the MD and CEO of Central Bank of India?
a) Suresh N Patel
b) Rajeev Rishi
c) Arun Tiwari
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer b) Rajeev Rishi.

5. What is the currency of Tajikistan?
a) Baht
b) Hryvna
c) Manat
d) Somoni

Click here to View Answer
Answer d) somoni.

6. Allahabad Bank headquarters located in ____________
a) Pune
b) Vadodara
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata.

7. Expand RBIA?
a) Register Based Internal Audit
b) Risk Based Internal Audit
c) Revenue Based Internal Audit
d) Regional Based Internal Audit

Click here to View Answer
Answer b) Risk Based Internal Audit.

8. “The Bank that begins with “U”” is the tagline of ____________
a) United Bank of India
b) Punjab & Sind Bank
c) Union Bank of India
d) Vijaya Bank

Click here to View Answer
Answer a) United Bank of India.

9. When the government imposes physical and monetary controls to check open inflation, It is known as _______________
a) Demand pull Inflation
b) Creeping Inflation
c) Mark-up Inflation
d) Suppressed Inflation

Click here to View Answer
Answer d) Suppressed Inflation.

10. Which State government has started an application named Maha Wallet to encourage the cashless transaction on December?
a) Andra Pradesh
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer c) Maharashtra.

Leave a Comment