Banking Quiz for IBPS | SBI – 229

Banking Quiz

1. Which Bank has raised Rs 1,000 crore by issuing bonds that are compliant with global capital adequacy norms or Basel III on December?
a) Canara Bank
b) Bank of India
c) Central Bank of India
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer d) Bank of Baroda.

2. What is the Marginal Standing Facility Rate on 07 April 2017?
a) 6.75%
b) 6.25%
c) 6.50%
d) 7%

Click here to View Answer
Answer c) 6.50%.

3. Who is the MD and CEO of IDBI Bank?
a) Kishor Piraji Kharat
b) Mahesh Kumar Jain
c) Ravi Krishan Takkar
d) Rajeev Rishi

Click here to View Answer
Answer b) Mahesh Kumar Jain.

4. Expand SIPS?
a) Systemically Important Payment System
b) Small Important Payment System
c) Special Important Payment System
d) State Important Payment System

Click here to View Answer
Answer a) Systemically Important Payment System.

5. Allahabad Bank was established on 24 April _______
a) 1891
b) 1975
c) 1869
d) 1865

Click here to View Answer
Answer d) 1865.

6. Corporation Bank heafquarters located in ___________
a) Bangalore
b) Mangalore
c) Chennai
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer b) Mangalore.

7. What is the currency of Yemen?
a) Rial
b) Dong
c) Vatu
d) Bolivar

Click here to View Answer
Answer a) Rial.

8. “A tradition of trust” is the tagline of __________
a) Andhra Bank
b) Bank of Maharashtra
c) Allahabad Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer c) Allahabad Bank.

9. The Methods of credit control used by the RBI can be divided into _______________
a) Rural and Urban
b) Qualitative and Quantitative
c) Monetary and Fiscal
d) Long-term and short term

Click here to View Answer
Answer b) Qualitative and Quantitative.

10. Which bank has partnered with Ola to set up mobile ATMs for cash withdrawal on December?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer d) Yes Bank.

Leave a Comment