Banking Quiz for IBPS | SBI – 210

Banking Quiz

1. ________________ approved a $500 million loan to build a bridge across India’s Ganges River on November
a) World Bank
b) New Development Bank (NDB)
c) Asian Development Bank (ADB)
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Asian Development Bank (ADB).

2. What is the Marginal Standing Facility (MSF) on 03 March 2017?
a) 6.75%
b) 7.75%
c) 5.75%
d) 6.25%

Click here to View Answer
Answer a) 6.75%.

3. Indian Overseas Bank was established on ________
a) 1925
b) 1933
c) 1935
d) 1937

Click here to View Answer
Answer d) 1937.

4. Usha Ananthasubramanian is the MD and CEO of _______________
a) Punjab & Sind Bank
b) Punjab National Bank
c) Corporation Bank
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer b) Punjab National Bank.

5. A significant decrease in the demand for loans will force Banks to _______________
a) Adjust their portfolios
b) Raise the prime lending rate
c) Sell securities to the central Bank
d) Resort to borrowings

Click here to View Answer
Answer a) Adjust their portfolios.

6. Which of the following bank headquarters located in Chennai?
a) Indian Overseas Bank
b) Indian Bank
c) Both a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

7. What is the currency of Germany?
a) Pound
b) Peso
c) Dollar
d) Euro

Click here to View Answer
Answer d) Euro.

8. Expand SGL?
a) Security General Ledger
b) Subsidiary General Ledger
c) State General Ledger
d) Social General Ledger

Click here to View Answer
Answer b) Subsidiary General Ledger.

9. “Experience next generation banking” is the tagline of _____________
a) South Indian Bank
b) HDFC Bank
c) Karnataka Bank
d) Standard Chartered Bank

Click here to View Answer
Answer a) South Indian Bank.

10. Task force led by ____________ formed to recalibrate ATMs on November
a) Vishwanathan
b) Acharya
c) SS Mundra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) SS Mundra.

Leave a Comment