Banking Quiz for IBPS | SBI – 203

Banking Quiz

1. The Reserve Bank has issued new series of notes for ______ rupees and _______ rupees denomination with improved features and newer sizes on November
a) 500 and 1000
b) 500 and 2000
c) 1000 and 2000
d) 2000 and 5000

Click here to View Answer
Answer b) 500 and 2000.

2. Expand SDR?
a) Special Drawing Rights
b) Special Data Rights
c) Special Drawing Rate
d) Special Drawing Reserve

Click here to View Answer
Answer a) Special Drawing Rights.

3. Which of the following bank headquarters located in Kolkata?
a) Bank of Baroda
b) Bank of Maharashtra
c) Allahabad Bank
d) Corporation Bank

Click here to View Answer
Answer c) Allahabad Bank.

4. which Bank has signed a MoU with the Indian Army on defence salary package on November?
a) State Bank of India
b) Canara Bank
c) Indian Bank
d) Corporation Bank

Click here to View Answer
Answer d) Corporation Bank.

5. Dena Bank was established on 26 May ________
a) 1938
b) 1948
c) 1958
d) 1968

Click here to View Answer
Answer a) 1938.

6. Rana Kapoor is the MD and CEO of ___________
a) HDFC Bank
b) Yes Bank
c) Federal Bank
d) Nainital Bank

Click here to View Answer
Answer b) Yes Bank.

7. The activity of purchasing shares of various companies is called _________________
a) Corporate Trading
b) Online Trading
c) Share Trading
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Share Trading.

8. “Trusted Family Bank” is the tagline of _____________
a) Indian Bank
b) Syndicate Bank
c) Corporation Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer d) Dena Bank.

9. What is the Currency of Vietnam?
a) Euro
b) Dong
c) Vatu
d) Bolivar

Click here to View Answer
Answer b) Dong.

10. Gross Domestic Product is a measure of_________________
a) a country’s foreign trade relation
b) a country’s internal trade relation
c) a country’s domestic economic activities
d) a country’s financial position

Click here to View Answer
Answer c) a country’s domestic economic activities.

Leave a Comment