Banking Quiz for IBPS | SBI – 200

Banking Quiz

1. The Reserve Bank has appointed ________________ as Executive Director following G Mahalingam’s decision to take voluntary retirement on November
a) K. K. Vohra
b) Sudarshan Sen
c) M Rajeshwar Rao
d) Meena Hemchandra

Click here to View Answer
Answer c) M Rajeshwar Rao.

2. Headquarters of Canara Bank located in ______________
a) Bangalore
b) Hyderabad
c) Mumbai
d) Vadodara

Click here to View Answer
Answer a) Bangalore.

3. ________________ is the ratio of a bank’s capital in relation to its risk weighted assets and current liabilities
a) Solvency Ratio
b) Insolvency Ratio
c) Liquidity Ratio
d) Capital Adequacy Ratio

Click here to View Answer
Answer d) Capital Adequacy Ratio.

4. Living, Breathing Asia is the tagline of _________________
a) DBS Bank
b) Bank of America
c) CITI Bank
d) Deutsche Bank

Click here to View Answer
Answer a) DBS Bank.

5. The first Indian bank to get ISO was __________
a) Bank of India
b) Vijaya Bank
c) Canara Bank
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer c) Canara Bank.

6. Pawan Kumar Bajaj is the MD and CEO of ________________
a) Central Bank of India
b) United Bank of India
c) Bank of India
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) United Bank of India.

7. What is the currency of Jamaica?
a) Jamaican dinar
b) Jamaican rial
c) Jamaican peso
d) Jamaican dollar

Click here to View Answer
Answer d) Jamaican dollar.

8. Central Bank of India was established on 21 December _______
a) 1906
b) 1908
c) 1911
d) 1927

Click here to View Answer
Answer c) 1911.

9. Expand DRI?
a) Digital Rate of Interest
b) Differential Rate of Interest
c) Differential Recovery of Interest
d) Debt Rate of Interest

Click here to View Answer
Answer b) Differential Rate of Interest.

10. India was ranked ________ on the optimism index during the third quarter (July-September 2016)
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth

Click here to View Answer
Answer a) Second.

Leave a Comment