Banking Quiz for IBPS | SBI – 195

Banking Quiz

1. 5 new banks have joined the Unified Payments Interface (UPI) bandwagon on November, thereby taking the total number of banks using UPI to ____
a) 25
b) 26
c) 27
d) 28

Click here to View Answer
Answer b) 26.

2. ____________ are unsecured bonds that cannot be converted to company equity or stock
a) Non Convertible Debentures
b) Convertible Debentures
c) Fully Convertible Debentures
d) Partly Convertible Debentures

Click here to View Answer
Answer a) Non Convertible Debentures.

3. Who is the MD and CEO of Vijaya Bank?
a) Ashwani Kumar
b) Kishore Kumar Sansi
c) Arun Shrivastava
d) R K Takkar

Click here to View Answer
Answer b) Kishore Kumar Sansi.

4. What is the currency of Poland?
a) Peso
b) Kina
c) Guaraní
d) Zloty

Click here to View Answer
Answer d) Zloty.

5. Headquarters of “ABN AMRO Bank” located in __________
a) Netherland
b) Germany
c) Italy
d) France

Click here to View Answer
Answer a) Netherland.

6. A four-tier GST rate structure of _________________ was approved by the GST Council on November
a) 4%, 8%, 12% and 16%
b) 5%, 12%, 18% and 28%
c) 5%, 10%, 15% and 20%
d) 5%, 12%, 17% and 27%

Click here to View Answer
Answer b) 5%, 12%, 18% and 28%.

7. Expand QIB?
a) Qualified Industrial Bankers
b) Quality Institutional Bankers
c) Qualified Institutional Balance
d) Qualified Institutional Bankers

Click here to View Answer
Answer d) Qualified Institutional Bankers.

8. “Hum Hai Na, Khyal Apka” is the tagline of _______________
a) Kotak Mahindra Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer c) ICICI Bank.

9. US Agency for International Development (USAID) and _________ announced a loan portfolio guarantee to facilitate up to 500 crore for lending to small and medium enterprises operating in clean energy sectors on November
a) RBL Bank
b) IndusInd Bank
c) Yes Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer a) RBL Bank.

10. For the overdraft facility, customer have to pay ____________
a) Commission
b) Interest
c) Extra Charges
d) Penalty Charges

Click here to View Answer
Answer b) Interest.

Leave a Comment