Banking Quiz for IBPS | SBI – 314

Banking Quiz for IBPS | SBI – 314

Banking Quiz for IBPS | SBI – 314. Banking Awareness quiz for SBI Clerk, SBI PO, RBI, IBPS PO/Clerk/RRB/SO & other Banking & competitive exams. Stay connect with DaytodayGK for latest Current Affairs more updates.

 

banking quiz

Banking Quiz for IBPS | SBI – 314

1. IFSC code consist of _____ character ?
a) 12
b) 10
c) 11
d) 14

Click here to View Answer
Answer c) 11.

2. CRISIL is a ?
a) Money rating agency
b) Credit rating agency
c) Bank rating agency
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Credit rating agency.

3. Minimum and Maximum limits for RTGS ?
a) minimum – 2 Lakhs & maximum – 10 Lakhs
b) minimum – 5 Lakhs & maximum – 15 Lakhs
c) minimum – 2 Lakhs & maximum – No Limit
d) minimum – 10 Lakhs & maximum – No Limit

Click here to View Answer
Answer c) minimum – 2 Lakhs & maximum – No Limit.

4. What is the Tag Line of ‘Life Insurance Corporation Limited’?
a) Yogaksheman Vahamyaham
b) Aapatkale Rakshisyami
c) Zimmedarika Humsafar
d) Your Dreams our commitment

Click here to View Answer
Answer a) Yogaksheman Vahamyaham

5. ‘Masala Bond’ term is coined by which organization/institution?
a) Reserve Bank of India (RBI)
b) Securities and Exchange Board of India (SEBI)
c) Securities and Exchange Board of India (SEBI)
d) International Financial Corporation (IFC)

Click here to View Answer
Answer d) International Financial Corporation (IFC)

6. Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) is associated with which of the following Organisation?
a) World Bank
b) Reserve Bank of India
c) International Monetary Fund (IMF)
d) European Investment Bank

Click here to View Answer
Answer a) World Bank

7. National Financial Switch(NFS) is run by
a) Indian Banks Association (IBA)
b) Reserve Bank of India(RBI)
c) National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)
d) National Payment Corporation of India (NPCI)

Click here to View Answer
Answer d) National Payment Corporation of India (NPCI)

8. In which type of bank account citizens of India can trade in stocks or debentures listed in the stock market?
a) NRI account
b) Demat Account
c) Savings account
d) Current Account

Click here to View Answer
Answer b) Demat Account

9. What is the minimum paid-up equity capital for small finance banks?
a) Rs. 100 Crore
b) No minimum figure
c) Rs. 500 Crore
d) Rs. 50 Crore

Click here to View Answer
Answer a) Rs. 100 Crore

10. What is ‘C’ stand for in the CORE of CORE Banking Solutions(CBS)?
a) Computerized
b) Committee
c) Centralized
d) Capital

Click here to View Answer
Answer c) Centralized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • test
    January 25, 2023, 3:50 PM

    test

    REPLY

Check out our latest videos on youtube