Banking Quiz for IBPS | SBI – 310

Banking Quiz for IBPS | SBI – 310

1. The validity of Stale Cheque is for _____months. If cheque is not presented within the _____months, it got expired and becomes the Stale Cheque.
a) 3.5 months
b) 3 months
c) 4 months
d) 6 months

Click here to View Answer
Answer b) 3 months.

2. Stale cheque is also known as_________.
a) Matured Cheque
b) Outdated Cheque
c) Old Cheque
d) Sleepery Cheque

Click here to View Answer
Answer b) Outdated Cheque.

3. ______are debt instruments which allow the companies or government to raise funds only by incurring debt and lender is guaranteed of a fixed repayment (Principle and Interest.
a) Bonds
b) Debentures
c) Shares
d) All of The Above

Click here to View Answer
Answer a) Bonds.

4. _______ATMs are owned and maintained by service provider whereas bank whose brand is used on ATM takes care of cash management and network connectivity.
a) White Label
b) Brown Label
c) Online ATM
d) Stand Alone ATM
e) None of The Above

Click here to View Answer
Answer b) Brown Label.

5. Off – site ATMs could be installed in___________.
a) Shopping Malls and Shopping Markets Only
b) Airports
c) Hospitals and Business Areas Only
d) All of The Above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

6. If an organization is unable to pay debt then this condition is known as___________.
a) Liquidation
b) Fraud
c) Bankruptcy
d) Depression

Click here to View Answer
Answer c) Bankruptcy.

7. _____rate is the main tool to Control Money Supply.
a) Repo Rate
b) Bank Rate
c) Reverse Repo
d) MSF

Click here to View Answer
Answer a) Repo Rate.

8. CTS stands for__________.
a) Cheque Traveller System
b) Cheque Transfer System
c) Cheque Truncation System
d) Cheque Teminology System

Click here to View Answer
Answer c) Cheque Truncation System.

9. Regional Rural Banks were established in the year ______.
a) 1968
b) 1970
c) 1975
d) 1977

Click here to View Answer
Answer c) 1975.

10. The credit-deposit ratio of __________is highest in the banking sector.
a) Foreign Banks
b) Regional Rural Bank
c) Public Sector Bank
d) private sector Bank

Click here to View Answer
Answer a) Foreign Rural Bank.

Leave a Comment