Banking Quiz for IBPS | SBI – 190

Banking Quiz

1. who has taken charge as Non-Executive Chairman of Yes Bank on October?
a) Saurabh Srivastava
b) Ashok Chawla
c) Ajay Kumar
d) Brahm Dutt

Click here to View Answer
Answer b) Ashok Chawla.

2. Headquarters of Kotak Mahindra Bank located in ___________
a) Hyderabad
b) Kolkata
c) Mumbai
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai.

3. Which state has been ranked first state in the country on reforms in agricultural marketing, by the NITI Aayog?
a) Maharashtra
b) Andra Pradesh
c) Gujarat
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer a) Maharashtra.

4. What is the currency of Nigeria?
a) Krone
b) Dollar
c) Franc
d) Naira

Click here to View Answer
Answer d) Naira.

5. Who is the President of World Bank?
a) Margaret Chan
b) Jim Yong Kim
c) Ban Ki-moon
d) Paul Romer

Click here to View Answer
Answer b) Jim Yong Kim.

6. “One family one bank” is the tagline of ______________
a) Bank of Baroda
b) Central Bank of India
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

7. __________ refers to the period during which no settlements are permitted in a security
a) End Period
b) Off Period
c) Closed Period
d) Shut Period

Click here to View Answer
Answer d) Shut Period.

8. Kishor Kharat is the MD and cEO of _______________
a) IDBI Bank
b) Bank of India
c) Punjab National Bank
d) Vijaya Bank

Click here to View Answer
Answer a) IDBI Bank.

9. Who among the following appoints the “Authorized Dealers” for foreign exchange transactions?
a) RBI
b) FEDAI
c) SEBI
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) FEDAI (Foreign Exchange Dealer’s Association of India).

10. Expand NIF?
a) Net Issuance Facility
b) National Issuance Facility
c) Note Issuance Facility
d) Nominal Issuance Facility

Click here to View Answer
Answer c) Note Issuance Facility.

Leave a Comment