Banking Quiz for IBPS | SBI – 186

Banking Quiz

1. SEBI orders 4 firms to refund public money in 3 months on October, Which of the following company not one of them?
a) Eris Energy
b) United Medicine and Surgical Industries
c) Samsung
d) Green India Infrastructure to refund investors

Click here to View Answer
Answer c) Samsung.

2. Rakesh Sethi is the MD and CEO of _______________
a) Syndicate Bank
b) Andra Bank
c) Indian Bank
d) Allahabad Bank

Click here to View Answer
Answer d) Allahabad Bank.

3. Banking Ombudsman Scheme is applicable to the business of_________________
a) All scheduled commercial banks excluding RRBs
b) All scheduled banks except private banks
c) All scheduled commercial banks including RRBs
d) Only Public Sector Banks

Click here to View Answer
Answer a) All scheduled commercial banks excluding RRBs.

4. What is the tagline of Central Bank of India?
a) Honours Your Trust
b) Build A Better Life Around Us; Central to you since 1911
c) Trusted Family Bank
d) Good people to grow with

Click here to View Answer
Answer b) Build A Better Life Around Us; Central to you since 1911.

5. Expand EEA?
a) Exchange Equalization Account
b) Exchange Equalization Assets
c) Electronic Equalization Account
d) Export Equalization Account

Click here to View Answer
Answer a) Exchange Equalization Account.

6. Which of the following bank headquarters not in Chennai?
a) Indian Bank
b) Indian Overseas Bank
c) Lakshmi Vilas Bank
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Lakshmi Vilas Bank.

7. What is the Repo Rate on January 2017?
a) 6.75%
b) 6.25%
c) 7.25%
d) 6.50%

Click here to View Answer
Answer b) 6.25%.

8. What is the Currency of Sudan?
a) Dinar
b) Riyal
c) Dollar
d) Euro

Click here to View Answer
Answer a) Dinar.

9. Who has been appointed as chief executive of the World Bank on October?.
a) Rosen Plevneliev
b) Meglena Kuneva
c) Irina Bokova
d) Kristalina Georgieva

Click here to View Answer
Answer d) Kristalina Georgieva.

10. “Currency Swap” is an instrument to manage ________________
a) Credit Risk
b) Currency Risk
c) Cash Flows in different currencies
d) Interest Rate Risk

Click here to View Answer
Answer c) Cash Flows in different currencies.

Leave a Comment