Banking Quiz for IBPS | RBI – 178

Banking Quiz

1. _______________ is the first bank in India to carry out overseas transactions in a few minutes via blockchain on October.
a) Canara Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) ICICI Bank.

2. The Currency of Taiwan is ___________
a) Taiwan peso
b) Taiwan franc
c) Taiwan dollar
d) Taiwan euro

Click here to View Answer
Answer c) Taiwan dollar.

3. The World Bank has pledged to provide One billion US Dollar aid to _______________ over the next three years to fight child malnutrition on October
a) Pakistan
b) India
c) Sri Lanka
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer d) Bangladesh.

4. “Experience Next Generation Banking” is the tagline of ______________
a) Laxmi Vilas Bank
b) South Indian Bank
c) Nainital Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) South Indian Bank.

5. Who is the President of Asian Development Bank (ADB)?
a) Takehiko Nakao
b) Tadao Chino
c) Mitsuo Sato
d) Haruhiko Kuroda

Click here to View Answer
Answer a) Takehiko Nakao.

6. What is the Cash Reserve Ratio (CRR) on January 16,2016?
a) 3.50%
b) 5.00%
c) 4.50%
d) 4.00%

Click here to View Answer
Answer d) 4.00%.

7. Who is the MD and CEO of Oriental Bank of Commerce?
a) Ashwani Kumar
b) Arun Tiwari
c) Animesh Chauhan
d) R K Takkar

Click here to View Answer
Answer c) Animesh Chauhan.

8. Foreign Portfolio Investors have pulled out nearly Rs. ________ crore from the Indian debt markets in the first two weeks of October
a) 5000
b) 6000
c) 7500
d) 10000

Click here to View Answer
Answer b) 6000.

9. The Currency of Seychelles is ______________
a) Seychelles rupee
b) Seychelles dollar
c) Seychelles riyal
d) Seychelles pound

Click here to View Answer
Answer a) Seychelles rupee.

10. Which Bank has raised another Rs 500 crore by issuing rupee-denominated masala bonds to overseas investors on October?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) HDFC Bank.

Leave a Comment