Banking Quiz for IBPS | RBI – 174

Banking Quiz

1. Indian Banks have been ranked _______ from the bottom in terms of Tier 1 capital ratio among major emerging market economies, according to the International Monetary Fund’s latest Global Financial Stability Report
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to View Answer
Answer c) Third.

2. Headquarters of Standard Chartered in ______________
a) Beijing, China
b) London, UK
c) New Delhi, India
d) washington, USA

Click here to View Answer
Answer b) London, UK.

3. Account payee crossing is a direction of the drawer _______________
a) To drawee banker
b) To payee
c) To all endorsees
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

4. What is the Currency of Greece?
a) European euro
b) European dollar
c) European pound
d) European peso

Click here to View Answer
Answer a) European euro.

5. Which Bank has announced a tie-up with Uber under which its credit cardholders, across six countries
a) Barclays Bank
b) Citi Bank
c) Deutsche Bank
d) Standard Chartered Bank

Click here to View Answer
Answer d) Standard Chartered Bank.

6. Who is the MD and CEO of Punjab ans Sind Bank?
a) Arun Tiwari
b) Kishor Kharat
c) S.Jatinderbir Singh
d) Ravi Krishnan

Click here to View Answer
Answer c) S.Jatinderbir Singh.

7. Currency notes issued by RBI are fully covered by _______________
a) Foreign exchange
b) Approved assets
c) Capital
d) Gold

Click here to View Answer
Answer b) Approved assets.

8. Which of the following is the regulator of the credit rating agencies in India?
a) IRDAI
b) RBI
c) Central Government
d) SEBI

Click here to View Answer
Answer d) SEBI.

9. What is the Currency of Jamaica?
a) Jamaican yen
b) Jamaican rial
c) Jamaican dollar
d) Jamaican dinar

Click here to View Answer
Answer c) Jamaican dollar.

10. India ranked _____ out of 118 in Global Hunger Index
a) 72nd
b) 97th
c) 108th
d) 85th

Click here to View Answer
Answer b) 97th.

Leave a Comment