Banking Quiz – 106

BANKING QUIZ

1. The USP of a Current account is?
a) High minimum balance
b) No restrictions on transactions
c) No interest payable
d) Restricted deposits
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) No restrictions on transactions

2. Leads for Home Loans can be obtained from?
a) Traders
b) Trusts
c) Builders
d) Cooperative societies
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Builders

3. The target group for SME loans is?
a) Students
b) Housewives
c) Entrepreneurs
d) Salaried persons
e) Government undertakings

Click here to View Answer
Answer c) Entrepreneurs

4. Which of the following terms is used in the field of finance and banking?
a) Metabolism
b) Genetic process
c) Centrifugal force
d) Debt instrument
e) Experimental error

Click here to View Answer
Answer d) Debt instrument

5.  Which of the following is not a banking term?
a) Letter of credit
b) MIBOR
c) Factoring services
d) Entry load
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Entry load

6. Which of the following tools is used by the RBI to control credit and monetary situations of the markets?
a) RTGS
b) NEFT
c) ECS
d) CRR
e) Balance of trade

Click here to View Answer
Answer d) CRR

7. Retail investors means which of the following types of stock market investors?
a) Mutual funds
b) Corporate bodies
c) Promoters of companies
d) Individuals
e) FIIs

Click here to View Answer
Answer d) Individuals

8. What happens when an economy is in recession?
a) GDP growth slows down
b) Unemployment rate rises
c) Bankruptcies rise
d) Both 1 and 2
e) All 1, 2 and 3

Click here to View Answer
Answer e) All 1, 2 and 3

9. Reverse Mortgage scheme is designed keeping which of the following groups of society in consideration?
a) Defense personnel
b) Senior citizens
c) Youngsters who just started earning
d) Dependent women
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Senior citizens

10. Which one of the following is not an electronic banking delivery channel?
a) Mobile Vans
d) Mobile Phone Banking
c) Internet Banking
d) Tele Banking
e) ATM

Click here to View Answer
Answer a) Mobile Vans

Leave a Comment