Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 178

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. The first step in the transaction processing cycle is___________
a) audit
b) data entry
c) database operations
d) user inquiry

Click here to View Answer
Answer b) data entry.

2. A regular sub query can be processed
a) From the right up
b) From the left up
c) From the bottom up
d) From the top down

Click here to View Answer
Answer c) From the bottom up.

3. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called __________________
a) batching
b) upgrading
c) utilizing
d) processing

Click here to View Answer
Answer d) processing.

4. What SQL command can be used to delete columns from a table ?
a) ALTER TABLE Table Name DROP Column Name
b) MODIFY TABLE Table Name DROP Column Name Column Name
c) MODIFY TABLE Table Name DROP COLUMN Column Name
d) Both Band C

Click here to View Answer
Answer a) ALTER TABLE Table Name DROP Column Name.

5. A Web ______________ consists of one or more Web pages located on a Web server.
a) Story
b) Site
c) Template
d) Page

Click here to View Answer
Answer b) Site.

6. Which type of software coordinates the interaction of technology devices?
a) Utility software
b) Application software
c) Systems software
d) ROM

Click here to View Answer
Answer c) Systems software.

7. To move the cursor to the end of the document press
a) Ctrl + End
b) Ctrl + Alt
c) Ctrl + B
d) Ctrl + Shift

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl + End.

8. How many copies of the database schema are typically used in the redesign process ?
a) Two
b) Three
c) One
d) Five

Click here to View Answer
Answer b) Three.

9. Which media have the ability to have data/information stored (written) on them by users more than once ?
a) OptiDisks
b) Zip disks
c) Word processing
d) CD-R disks

Click here to View Answer
Answer c) Word processing.

10. Which type of worker knows how and when to apply technology?
a) Technology-literate knowledge worker
b) Technology analyst
c) Computer savvy
d) Computer scientist

Click here to View Answer
Answer a) Technology-literate knowledge worker.

Leave a Comment