GK Quiz – 211 (Geography)

GK Quiz on Geography

1. The study of universe is known as ___________________
a) Myology
b) Galaxylogy
c) Cosmology
d) Physology

Click here to View Answer
Answer c) Cosmology.

2. The ____________________ galaxy is the home of the Earth and our Solar system
a) Science
b) Moon
c) Star
d) Milky Way

Click here to View Answer
Answer d) Milky Way.

3. Latest known galaxy is the _____________________
a) Milky way Galaxy
b) Dwarf Galaxy
c) Star Galaxy
d) Solar Galaxy

Click here to View Answer
Answer b) Dwarf Galaxy.

4. __________________ are made of hot burning gases
a) Sun
b) Moon
c) Star
d) Earth

Click here to View Answer
Answer c) Star.

5. Milky way galaxy was formed ___ billion years after the Big bang
a) 10
b) 8
c) 7
d) 5

Click here to View Answer
Answer d) 5.

6. _________________ and __________________ are the main gases present in the sun
a) Oxygen and Nitrogen
b) Hydrogen and Helium
c) Hydrogen and Oxygen
d) Nitogen and Helium

Click here to View Answer
Answer b) Hydrogen and Helium.

7. _____________________ is the largest of the inner planets
a) Earth
b) Moon
c) Venus
d) Jupiter

Click here to View Answer
Answer a) Earth.

8. The _____________ is at the centre of the solar system
a) Star
b) Sun
c) Moon
d) Earth

Click here to View Answer
Answer b) Sun.

9. Meteors and Meteorites are called ______________________
a) Lighting Stars
b) Shocking stars
c) Shooting stars
d) Fighting stars

Click here to View Answer
Answer c) Shooting stars.

10. Asteroids are also known as ___________________
a) Earth Planets
b) Star Planets
c) Major Planets
d) Minor Planets

Click here to View Answer
Answer d) Minor Planets.

About the author

mohamed

Leave a Comment