Computer Quiz – 81

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks(40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1.What is the switch that is used to make sure that the COPY command copied files correctly?
a) /A
b) /C
c) /S
d) /V

Click here to View Answer
Answer d) /V

2. Under which case will intranet be an effective networking tool?
a) In a distributed decision-making environment
b) Where heterogeneous applications are involved
c) In a centralised organization
d) In a decentralised organization

Click here to View Answer
Answer c) In a centralised organization

3. Boolean variable assumes?
a) Values that are true only
b) Values that are false only
c) Values that are either true or false
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Values that are either true or false

4.What is the size limitation of MS-DOS file name and extension?
a) 8,3
b) 255,3
c) 3,8
d) 255,8

Click here to View Answer
Answer a) 8,3

5. Disadvantage of distributed database is?
a) Unreliability
b) Easy implementation
c) Insecurity
d) High communication cost

Click here to View Answer
Answer c) Insecurity

6. What is NOT a feature of networking?
a) Reliability
b) Greater storage space
c) Connectivity
d) All are features of networking

Click here to View Answer
Answer d) All are features of networking

7. Buffer is device/ storage area?
a) Where data are temporarily stored
b) Where data is permanently stored
c) Where data error occurs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Where data are temporarily stored

8. Which external command file is required to use “format” command?
a) Format.exe
b) Format.com
c) Format.sys
d) Format.hlp

Click here to View Answer
Answer b) Format.com

9. Which command do you use to list all the files and folders whose name contains EST from second character?
a) Dir *est
b) Dir ?est
c) Dir ?est*
d) Direst

Click here to View Answer
Answer c) Dir ?est*

10.Which of the following command is used to display the list of files and directories starting with “C”?
a) DIR ?c
b) DIR c*
c) Dir c?
d) Dir c

Click here to View Answer
Answer b) DIR c*

Leave a Comment