Synonyms Quiz


Q(1-20)In the following questions choose the word in bold letters which is the exact SAME MEANING of the given words.

1.Echelon
(a) Rank
(b) Bonus
(c) Duty
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(a) Rank -level,rank,grade,step,rung,tier,position,order
a level or rank in an organization, a profession, or society.

2.Vapid
(a) jobless
(b) company
(c) Tasteless
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) Tasteless-monotonous, humdrum, prosaic, monotone, vapid, flavorless
offering nothing that is stimulating or challenging.

3. Excruciate
(a) Refine
(b) Torture
(c) Refund
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Torture-persecute, torture, bedevil, victimize, tantalize, torment
torment (someone) physically or mentally.

4.Antithesis
(a) Opposite
(b) infest
(c) stolid
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(a) Opposite -expostulation, Contention, Contradiction, contraposition, Contravention, antithesis.
a person or thing that is the direct opposite of someone or something else.

5.valediction
(a) Margin
(b) Party
(c) farewell
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) farewell -parting, farewell, valediction, vale, dismissal, send-off.
the action of saying farewell.

6.Admonition
(a) Warning
(b) Fix
(c) Value
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Warning – alert, caveat, alarm, caution, admonition
an act or action of admonishing; authoritative counsel or warning.

7.Hinder
(a) Hang
(b) Hide
(c) Impede
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) Impede-hamper, obstruct,impede,inhibit,retard,balk,prevent,thwart,foil,curb.
create difficulties for (someone or something), resulting in delay or obstruction.

8.Deplete
(a) fear
(b) Exhaust
(c) Alert
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Exhaust – use up,consume,expend
use up the supply or resources of.

9.Atrophy
(a) Apply
(b) Wither
(c) Analyze
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Wither-wasting,emaciation,withering,shriveling,shrinking,decay,decline,deterioration
the process of atrophying or state of having atrophied.

10.Fetch
(a) Bring
(b) Process
(c) Unity
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Bring- fetch, bring in, introduce, introduce oneself, do.
go for and then bring back (someone or something).

11.Errand
(a) Weak
(b) Lonely
(c) Task
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) Task-task,job,chore,assignment,collection,delivery,mission,undertaking.

12.Nauseate
(a) Offer
(b) Sicken
(c) Decent
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(b) Sicken-loathe, hate, detest, abhor, execrate.
make (someone) feel sick; affect with nausea.

13.Humdrum
(a) Difficulties
(b) look forward
(c) Dreary
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) Dreary -mundane,dull,boring,tedious,monotonous,uninvolving,prosaic.
lacking excitement or variety; dull; monotonous.

14.Pensive
(a) collection
(b) Thoughtful
(c) colorless
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Thoughtful-reflective,wistful.
engaged in, involving, or reflecting deep or serious thought.

15.Turbulence
(a) Withdraw
(b) Message
(c) Agitation
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) Agitation – discomposre, feverishly, feverishness
violent or unsteady movement of air or water, or of some other fluid.

16.Murky
(a) Dim
(b) Dignity
(c) fat
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Dim -dark,gloomy,gray,leaden,dull.
dark and gloomy, especially due to thick mist.

17.Iniquitous
(a) Indefensible
(b) Unable
(c) Phobia
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Indefensible
grossly unfair and morally wrong.

18.Nebulous
(a) Moral
(b) Thick
(c) vague
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) vague -indistinct,indefinite,unclear.
In the form of a cloud or haze.

19.Rectify
(a) Wrong
(b) proofread
(c) Recycle
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) proofread-correct,right,put right,sort out.
put (something) right; correct.

20.Charlatan
(a) Bright
(b) Charming
(c) Magician
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(c) Magician- quack,sham,fraud,fake,impostor.
a person falsely claiming to have a special knowledge or skill; a fraud.

Leave a Comment