Static GK Quiz

Static GK Quiz

This section is all about Static General Knowledge. The section does one simple thing: it divides tests on Static GK  and presents them in a topic-wise manner. Easy to use, and filled with insights, this section will surely enhance your GK, and is perfect for the all the competitive exams featuring a GK section.


Static GK Quiz  : QUESTION 1 to 10

1. The Head quarter of RBI is in______?
a) Delhi
b) Nasik
c) Mumbai
d) Kanpur

Click here to view Answer
Answer c) Mumbai

2. In India, the first bank of limited liability manages by Indians and founded in 1881 was?
a) Hindustan Commercial Bank
b) Oudh Commercial Bank
c) Punjab National Bank
d) Punjab and sind Bank

Click here to view Answer
Answer b) Oudh Commercial Bank

3. Paper currency first started in India in____?
a) 1862
b) 1542
c) 1601
d) 1880

Click here to view Answer
Answer b) 1542

4. Foreign currency which has a tendency of quick migration is called?
a) Hot currency
b) soft currency
c) Gold currency
d) Scarce currency

Click here to view Answer
Answer a) Hot currency

5. Which city has been identified as the hottest(i.e., first ranking) outsourcing destination in the world?
a) Bangalore (India)
b) Dublin (Ireland)
c) Makati city (The Phillipines)
d) Tokyo (Japan)

Click here to view Answer
Answer a) Bangalore (India)

6. The former name of State Bank of India is____?
a) Central Bank of India
b) United Bank of India
c) Imperial Bank of India
d) People’s Bank of India

Click here to view Answer
Answer c) Imperial Bank of India

7. Which State stand first in the length of roads in the country?
a) U.P
b) M.P
c) Maharastra
d) Rajastan

Click here to view Answer
Answer c) Maharastra

8. Which is not related to Industry?
a) SIPCOT
b) CIPKO
c) TANISTIA
d) SIDCO

Click here to view Answer
Answer b) CIPKO

9. The item that earns the maximum foreign exchange for India is?
a) Leather and Leather Goods
b) Spices
c) Medicines
d) Rice

Click here to view Answer
Answer a) Leather and Leather Goods

10. Free Trade zone is?
a) Kandla Port
b) Mumbai Port
c) Vishakapatinam Port
d) Cochin Port

Click here to view Answer
Answer a) Kandla Port

 

Leave a Comment