General Knowledge Quiz – Set Twenty Three

1.Father of Microbiology
a.Antonie Philips van Leeuwenhoek
b.Robert Hooke
c.Louis pasteur
d.Robert Koch

View Answer
Answer a.Antonie Philips van Leeuwenhoek

2.Algae means
a.Fresh water organisms
b.Sea weeds
c.Fresh water weeds
d.None of these

View Answer
Answer c.fresh water weeds

3.Gram-positive bacteria may appear as
a.Pink
b.Violet
c.Purple
d.None

View Answer
Answer c.Purple

4.The largest virus is
a.Parvovirus
b.Rhabdo virus
c.Pox virus
d.None

View Answer
Answer d.none

5.The study of algae is known as
a.Mycology
b.Phycology
c.Bacteriology
d.Algalogy

View Answer
Answer b.phycology

6.The total no of genes in the group of same individuals is
a.Genome
b.Gene pool
c.Gene map
d.None

View Answer
Answer b.gene pool

7.Attenuation means
a.Killing of bacteria
b.Inactivation of bacteria
c.More activating of bacteria
d.None

View Answer
Answer b.inactivation of bacteria

8.AIDS is caused by
a.HTLV-I
b.HTLV-III
c.Bunya virus
d.None

View Answer
Answer b.HTLV-III

9.The term mutation was coined by
a.Pasteur
b.Darwin
c.Hugo devries
d.Lamarck

View Answer
Answer c.hugo devris

10.Tuberculosis is a
a.Water borne disease
b.Air borne disease
c.Food borne disease
d.Arthropod borne disease

View Answer
Answer b.air-borne disease

11.Father of biotechnology
a.Károly Ereky
b.Jokichi Takamine
c.Louis Pasteur
d.Robert Bud

View Answer
Answer a.karoly ereky

12.The inventor of microscope is
a.Antony von
b.Koch
c.Galileo
d.Janssen

View Answer
Answer d.janssen

About the author

A Moorthy

Leave a Comment