General Knowledge Quiz – Set Twenty

1. Which of the nutrients should human body consume?
a) Carbohydrates and proteins
b) Carbohydrate, proteins, vitamins
c) Protein, vitamin, fat
d) Vitamins, proteins

View Answer
Answer b) Carbohydrate, proteins, vitamins

2. What are the functions of dietary fibers?
a) Regular bowel movement
b) Control pH in intestine
c) Both
d) None of them

View Answer
Answer c) both

3. The number of calories in an individual should depend on?
a) Age, sex
b) Lifestyle
c) General health
d) All of the above

View Answer
Answer d) all of the above

4. Vitamin D is a fat ________ which causes ______ in children.
a) Soluble, rickets
b) Insoluble, lockjaw
c) Insoluble, rickets
d) Soluble, tetanus

View Answer
Answer a) soluble,rickets

5. _______ is the highest concentration antioxidant in human blood
a) Ascorbic acid
b) Uric acid
c) Lepoic acid
d) Carotenes

View Answer
Answer b) uric acid

6. ________ helps to combat acne
a) Zinc
b) Potassium
c) Magnesium
d) Iron

View Answer
Answer a) zinc

7. Sweet potato is the rich source of ______
a) dietary fibers
b) carbohydrates
c) vitamin b and vitamin B6
d) All of the above

View Answer
Answer d) all of the above

8. α-tocopherol has been most studied as it has the highest _______ with the body preferentially absorbing and metabolising this form
a) Biomagnification
b) Bioavailability
c) Bioaccumulation
d) Biovariability

View Answer
Answer b) bioavailability

9. Which of the following is a good anti-acne cream?
a) Benzoyl sulphate
b) Potassium sulfate
c) Benzoyl peroxide
d) Potassium peroxide

View Answer
Answer c) benzoyl peroxide

10. _________ never use to treat acne breakouts?
a) Tea tree oil
b) Yogurt
c) Egg oil
d) Peppermint oil

View Answer
Answer d) peppermint oil

About the author

A Moorthy

Leave a Comment