General Knowledge Quiz – Set Fifty Eight

1. The Medulla oblongata is commonly called
a) Pons
b) Vital Knot
c) Cerebellum
d) Cerebrum

View Answer
Answer b) Vital Knot

2. In animals like Scorpins, thevenom is generally found in
a) Tail
b) Tongue
c) Sting
d) Mouth

View Answer
Answer c) Sting

3. Birds Excrete nitrogenous waste in the form of the
a) Urea
b) Uric Acid
c) Ammonia
d) Ammonic Acid

View Answer
Answer b) Uric Acid

4. The length of the spinal cord is about
a) 45 cm
b) 50 cm
c) 10 cm
d) 32 cm

View Answer
Answer a) 45 cm

5. Which of the following antibody is predominantly found in saliva is
a) IgA
b) IgB
c) IgD
d) IgE

View Answer
Answer a) IgA

6. The hormone Testosterone is produced from which of the cell
a) Leydig Cells
b) Islets of Langherhans
c) Cortical Cells
d) None

View Answer
Answer a) Leydig Cells

7. In which of the forms do carbohydrates get stored in the animal body?
a) Glucose
b) Sucrose
c) Cellulose
d) Glycogen

View Answer
Answer d) Glycogen

8. The outer convex region of kidney is called __________
a) Cortex
b) Medulla
c) Nephrons
d) None

View Answer
Answer a) Cortex

9. In Biology, what is the process of naming an organism?
a) Systematics
b) Nomenclature
c) Taxonomy
d) Classification

View Answer
Answer b) Nomenclature

10. Which of the following worm phyla has a tough outer cuticle that undergoes ecdysis?
a) Nematodes
b) Annelida’s
c) Archodermata
d) Nemertea

View Answer
Answer a) Nematodes

About the author

A Moorthy

Leave a Comment