General Knowledge Quiz – Set Twenty Five

Science quiz

1._______ is a energy giving food?
a.bread
b.pulses
c.fish
d.vegetable

View Answer
Answer a.bread

2.How genetically similar is an asexual offspring to its parent?
a.0% similarity
b.50% similarity
c.100% similarity
d.75% similarity

View Answer
Answer c.100% similarity

3.longest bone in the human body
a.femur
b.humerus
c.calf bone
d.spinal cord

View Answer
Answer a.femur

4.sorter’s disease is associated with
a.wool industry
b.sugar industry
c.paper and mills industry
d.chemical industry

View Answer
Answer a.wool industry

5.Roughage helps in
a.preventing infectious diseases
b.providing energy to body
c.pushing food through intestine and stomach
d.growing body

View Answer
Answer c.pushing food through intestine and stomach

6._________ is the process of water purification?
a.evaporation
b.instillation
c.filtration
d.Distillation

View Answer
Answer a.evaporation

7.which of the following pairs of processes occurs both in plant and animal?
a.growth and reproduction
b.growth and food making
c.growth and germination
d.reproduction and germination

View Answer
Answer a.growth and reproduction

8.which of the following is a carnivores animal?
a.cow
b.tiger
c.sparrow
d.peacock

View Answer
Answer b.tiger

9.salt is obtained from sea by using which process
a.evaporation
b.condensation
c.filtration
d.centrifugation

View Answer
Answer a.evaporation

10.air is a ______
a.mixture
b.compound
c.pure substance
d.none

View Answer
Answer a.mixture/su_spoiler]

About the author

A Moorthy

Leave a Comment