General Knowledge Quiz – Set Fifty Four

1. EL NINO is called as
a) A Monsoon
b) A walker
c) East pacific Rise
d) A southern oscillation

View Answer
Answer d) southern oscillation

2. Human Usage is continuously decreasing Earths Diversity. State True or False
a) TRUE
b) FALSE

View Answer
Answer a) True

3. What is LTER?
a) A laser altimeter
b) Any isotope of oxygen that weighs less than O-18
c) a field site
d) none

View Answer
Answer d) None

4. Does Evolution and natural selection are the similar mechanism. State True or False
a) True
b) False

View Answer
Answer b) False

5. Science believes on evidence rather than consensus. state true or false
a) True
b) False

View Answer
Answer a) True

6. Darwin spent 5 years sailing around the world on the
a) H.S Beagle
b) H.S Species
c) H.S Parasites
d) H.S Evolution

View Answer
Answer a) H.S Beagle

7. Which represents the smallest levels of group of organization?
a) Cells
b) Tissues
c) Population
d) Organs

View Answer
Answer a) cells

8. Lakes are more saline than oceans
a) True
b) False

View Answer
Answer a) True

9. A gyre is an
a) Ocean circulation
b) Abyssal Zone
c) Benthic Zone
d) Fresh Zone

View Answer
Answer a) Oceanic Circulation

10. From among following Intertidal zones are characterized by which phenomenon
a) Variable temperature
b) Constant humidity
c) Random Species Distribution
d) None

View Answer
Answer a) Variable Temperature

About the author

A Moorthy

Leave a Comment