General Knowledge Quiz – Set Fifty Two

1. Corals are basically
a) unicellular
b) Multicellular
c) Oceanic plants
d) Animals

View Answer
Answer d) Animals

2. Corals are known to be protected by crabs. Whether true or false
a) True
b) False

View Answer
Answer a) true

3. Does Plant types have affect the character of the soil? State True or False
a) True
b) False

View Answer
Answer b) False

4. The evolution of two interacting species in a community is _______
a) Coevolution
b) Allopatric Speciation
c) Population Density
d) None

View Answer
Answer a) Coevolution

5. A lake which is rich in both nutrients and species is known as ______
a) dystrophic
b) oligotrophic
c) eutrophic
d) ectotrophic

View Answer
Answer c) Eutrophic

6. When two organisms effort to exploit the same resource, conditions results into
a) Competition
b) mutualism
c) Communalism
d) Exploitation

View Answer
Answer a) competition

7. Struggling over common resources is called ______
a) Predation
b) Interference competition
c) Communalism
d) Exploitive competition

View Answer
Answer b) Interference Competition

8. Interspecific competition has been demonstrated experimentally in
a) Flour bettles
b) Paramecia
c) Rodents
d) Drosophila

View Answer
Answer a) Flour bettles

9. Which of the following is an example of a plant morphological defense?
a) Beltian Bodies
b) Mustard Oils
c) Silica
d) All of the above

View Answer
Answer c) silica

10. Milkweeds contains
a) Stipules
b) Cardiac Glycosides
c) Anti-oxidants
d) None

View Answer
Answer a) stipules

11. Removal of a _____ from a community affects community structure significantly
a) Niche
b) Predators
c) Competition
d) Keystone Species

View Answer
Answer d) keystones species

About the author

A Moorthy

Leave a Comment