General Knowledge Quiz – Set Nineteen

Science quiz

1.Schizophrenia is an example of _________?
a. Allergy
b. Mental Illness
c. Organic Degenerative Diseases
d. dementia

View Answer
Answer b.Mental diseases

2.UNICEF has recently declared India free from which of the following disease
a. Hepatits A virus
b. Polio
c. Small pox
d. Cholera

View Answer
Answer b.polio

3.The WHO has declared the world free of which of the following disease
a. Cholera
b. Polio
c. Small pox
d. Chicken pox

View Answer
Answer c.small pox

4.______ is the causative agent of tuberculosis
a. Mycobacterium tuberculosis
b. E.coli
c. Streptococcus
d. Staphylococcus

View Answer
Answer a.Mycobacterium tuberculosis

5.Polycythaemia is a disease related to _______
a. RBCs
b. WBCs
c. Neutrophills
d. Eosinophills

View Answer
Answer a.RBCs

6.Leprosy also known as __________ and is a chronic infection caused by _______
a. Hansen’s disease, bacteria
b. Hansen’s disease, virus
c. Hansen’s disease, fungi
d. Hansen’s disease, protozoa

View Answer
Answer a.Hansen’s disease, bacteria

7.The disease is transmitted most commonly by an infected female __________ mosquito
a. Ovale
b. Anopheles
c. Vivax
d. Falciparum

View Answer
Answer b.anopheles

8._______ is an inflammation of the intestine causing diarrhea with blood includes fever, abdominal pain
a. Dysentery
b. Cholera
c. Bacterial infection
d. Bacterial dysentery

View Answer
Answer a.dysentery

9.Clostridium tetani is a causative agent of ________
a. Leprosy
b. Typhoid
c. Tetanus
d. Tuberculosis

View Answer
Answer c.tetanus

10.Athlete’s Foot or Tinia Pedis is caused by which of the following?
a. Fungi
b. Bacteria
c. Virus
d. Protozoa

View Answer
Answer a.fungus

About the author

A Moorthy

Leave a Comment